Etiketa_Relax

Proven venotonik

Šta je Proven?

Proven je nova generacija nefarmakoloških metoda koja, zahvaljujući specijalnoj formuli, kroz jedan preparat zadovoljava gotovo sve nutritivne potrebe krvi i krvnih sudova. Ovaj nutritivni suplement, nastao je kao kruna dugogodišnjih teorijskih i laboratorijskih istraživanja prof. dr Vladimira Jorge. Sastavljen je od 21 aktivnog sastojka, podeljenih u grupe vitamina, minerala, fitonutrijenata i supstanci koje utiču na enzime u krvi. Preparat Proven predstavlja potpuno nov, integralni, pristup prevenciji i terapiji kardiovaskularnih oboljenja i vensko-kapilarnih poremećaja.
Proven deluje na vensko-kapilarne strukture tako što sprečava interakciju krvnih elemenata i endotela krvnih sudova. Supstance od kojih je FlashicaBox2-PROVENsačinjen Proven imaju korisno dejstvo na organizam, koje se uvećava kroz njihovu sinergiju, odnosno zajedničko delovanje na krv i krvne sudove. Poboljšava viskoznost krvi i deluje kao trombolitik, dok istovremeno povećava elastičnost krvnih sudova, sprečava njihovu propustljivost i nastanak edema (otoka). Proven omogućava bolje snabdevanje ćelija krvnih sudova kiseonikom i time sprečava i usporava poremećaje vensko-kapilarne cirkulacije. Povoljno utiče na funkcije jetre, nivo holesterola i triglicerida.
Zbog svog specifičnog nutritivnog sastava Proven se može koristiti preventivno i kao pomoć terapiji.

Kod starih ljudi, usled naglašene vensko-kapilarne osetljivosti, Proven deluje na prevenciju i usporavanje ovih uzrasnih promena.

Uticaj sastojaka iz Provena® je mnogo veći ako se uzme kroz Proven, nego kad bi se svaki od sastojaka uzimao odvojeno. Zahvaljujući integralnom pristupu u prevenciji, osim što Proven deluje na kardiovaskularni sistem, on u isto vreme učestvuje i u regulaciji nivoa insulina i ima snažno antioksidativno dejstvo, čime utiče na podizanje imunog sistema uz izraženu antikancerogenu zaštitu i usporavanje procesa starenja. Na ovaj način, Proven štiti više potencijalno ugroženih tačaka organizma u isto vreme, čime se postiže efekat jednovremene prevencije čitavog niza najčešćih oboljenja.